Welkom op de WEB-site van het
Shantykoor "Allemanseindje" uit Zuidhorn en omstreken.Dank dat u aandacht heeft voor ons prachtige Shantykoor “ALLEMANSEINDJE”. Een allemanseindje is een stuk gevlochten touw, eindigend met een Turkse knoop dat aan een scheepsbel is geknoopt en gebruikt wordt om de bel te luiden .

Wij zijn opgericht in 2004, en zingen met een groep van 20 enthousiaste mannen.
De repetities vinden een maal per week plaats op maandagavond van 19.30 - 21:30 in
Kade Z Van Starkenborghkanaal  Zuidzijde 1 Zuidhorn.

Ons doel is om goed en mooi te zingen, maar heel belangrijk is ook om met plezier te zingen. Ook al is “extern”optreden niet ons voornaamste doel, toch willen we graag met een zekere regelmaat laten horen hoe mooi we kunnen zingen. Daarom treden we af en toe op tijdens culturele manifestaties of bij zorginstellingen.

Wat zingen we dan? We zijn begonnen met shanty (zeemans) liederen, maar daar zijn al vrij snel ook andere goed in het gehoor liggende liederen bijgekomen, waarmee niet gezegd is dat dit allemaal makkelijk te zingen liederen zijn. We zingen vaak meerstemmig, soms met solisten, en ons repertoire omvat ruim 70 liederen. Oefenen doen we dus elke maandagavond, maar zodanig dat een ieder er plezier in heeft. We worden daarin begeleid door onze fantastische accordeonist en het geheel staat onder leiding/controle van een professionele dirigent die goed aanvoelt wat het koor graag wil zingen.

We zijn begonnen met Nederlandse en Groningse/Friese Shanties, maar momenteel hebben we ook veel Engels- en Duitstalige liederen op het programma.

Er valt nog veel meer over ons gezellige koor te vertellen, maar de beste indruk krijgt u door gewoon een keer te komen luisteren en als u dat wilt, mee te zingen. Er zijn geen verplichtingen, maar gewoon gezellig meezingen geeft u ongetwijfeld het gevoel om hier eens wat meer van te weten, of erbij te willen komen. De lidmaatschapskosten zijn 60 euro per kwartaal

Dus ik zou zeggen: kom, zie, luister en probeer. We beginnen om half acht s’avonds. Voordien is er koffie/thee zo ook in de pauze. Tot slot wil ik nog verklappen dat er na het zingen nog een “derde helft”is waarin met een glaasje de resultaten geëvalueerd kunnen worden.

Namens ons prachtige koor: VAN HARTE WELKOM.